ရဲယိုသီးကေတာ့ အသက္ႀကီးတဲ့ အဘိုးအဘြားေတြ အၿမဲစားသုံးေလ့ရွိတာကို ျမင္ေတြ႕ရမွာပါ။ ရဲယိုပင္က
ရွားပါးတဲ့ အပင္မ်ိဳးမဟုတ္ပဲေနရာေဒသတိုင္းမွာ ေပါက္ေရာက္ႏိုင္လို႔ အပင္မ်ိဳးျဖစ္တာေၾကာင့္ အိမ္တိုင္းစိုက္ပ်ိဳးထားသင့္တဲ့ နတ္ေဆးပင္ပမာ
အစြမ္းထက္တဲ့ အပင္တစ္ပင္ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။
ရဲယိုသီးက ဒီတိုင္းစားရင္ေတာင္ အစြမ္းထက္တဲ့ အသီးတစ္မ်ိဳးျဖစ္တဲ့ အျပင္ ေရာဂါေပါင္း (၁၀၁) မ်ိဳးကိုေပ်ာက္ကင္းေစႏိုင္တဲ့ အစြမ္းသတၱိရွိပါတယ္။
ရဲယိုသီးကို စားသုံးမယ္ဆိုရင္ ဗိုက္ထဲမွာ အစာမရွိတဲ့
အခ်ိန္မ်ိဳးမွာ ပိုၿပီး စားေပးသင့္ပါတယ္။
ရဲယိုသီးရဲ႕ အနံက ထူျခားတာေၾကာင့္ ဒီတိုင္းစားရမွာ တစ္မ်ိဳးျဖစ္ေနရင္ ပ်ားရည္၊ ထန္းလ်က္တို႔နဲ႔ ေရာၿပီး စားသုံးလို႔ရပါတယ္။ ေရာဂါေဝဒနာခံစားေနရတဲ့ သူေတြဆိုရင္တစ္ေန႔ကို သုံးႀကိမ္ေလာက္စားေပးရင္ ပိုၿပီး သင့္ေတာ္ပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ ရဲယိုသီးက ေရာဂါျဖစ္မွ
စားရတဲ့ အသီးမ်ိဳးမဟုတ္ပါဘူး။
အာဟာရတစ္ခုလို ေန႔စဥ္မွီဝွဲမယ္ဆိုရင္ ေရာဂါဆိုးေတြကို ကင္းေဝးေစၿပီး က်န္းမာအသက္ရွည္စြာနဲ႔ ေနထိုင္ႏိုင္မွာပါ။
ရဲယိုသီးကိုစားမယ္ဆို သိထားသင့္တဲ့
ေနာက္တစ္ခ်က္ကေတာ့ ဓာတုဓာတ္ေတြပါတဲ့
အစားအစာေတြနဲ႔ အခ်ိန္နီးကပ္စြာ မစားသုံးသင့္ပါဘူး။
ဥပါဒ္မျဖစ္ေပမယ့္ အသီးရဲ႕ အာနိသင္ကို ေလွ်ာ့နည္းေစႏိုင္တာေၾကာင့္ အခ်ိန္ခြာၿပီးစားသင့္ပါတယ္။ ရဲယိုသီးစားရင္း ေပ်ာက္ကင္းႏိုင္တဲ့ ေရာဂါေတြကေတာ့ အဆိုးဆုံးျဖစ္တဲ့ ကင္ဆာ၊ ဆီးခ်ိဳ၊ ေသြးခ်ိဳ၊ ေလးျဖတ္ျခင္း၊ ေလးဘက္နာေရာဂါမ်ား၊ ေဂါက္ေရာဂါမ်ား၊ စိတ္ဓာတ္က်ျခင္း၊ မွတ္ဉာဏ္စြမ္းရည္မေကာင္းျခင္း၊ အဝလြန္ျခင္း၊ ရင္က်ပ္ျခင္း၊ သူငယ္ျပန္ျခင္း၊အယ္ဇိုင္းမား စတဲ့ ေရာဂါ (၁၀၁)မ်ိဳးကို ေပ်ာက္ကင္းေစႏိုင္တဲ့ အျပင္ ကိုယ္ခံအားစနစ္ကိုေကာင္းမြန္ေစၿပီးေရာဂါဆိုးေတြ
မဝင္ေရာက္ႏိုင္ေအာင္ တားဆီးေပးႏိုင္တဲ့
ေဆးစြမ္းထက္ အသီးတစ္မ်ိဳးျဖစ္တာေၾကာင့္
စားၾကည့္ဖို႔ တိုက္တြန္းအႀကံျပဳခ်င္ပါတယ္။
ေနာက္တစ္ခ်က္ကေတာ့ ကင္ဆာေရာဂါကို
ေပ်ာက္ကင္းေစႏိုင္တဲ့ ေနရာမွာ တစ္ကမာၻလုံးဆိုင္ရာ
top 10 ဝင္တဲ့အသီးျဖစ္တာေၾကာင့္ ကင္ဆာေဝဒနာရွင္ေတြအတြက္လည္း
အထူး သင့္ေလ်ာ္တဲ့ အသီးတစ္မ်ိဳးျဖစ္ေၾကာင္း ထပ္ေလာင္းေျပာၾကားလိုက္ရပါတယ္။
ရွားပါးတဲ့ အပင္မ်ိဳးမဟုတ္ပဲေနရာေဒသတိုင္းမွာ ေပါက္ေရာက္ႏိုင္လို႔ အပင္မ်ိဳးျဖစ္တာေၾကာင့္ အိမ္တိုင္းစိုက္ပ်ိဳးထားသင့္တဲ့ နတ္ေဆးပင္ပမာ
အစြမ္းထက္တဲ့ အပင္တစ္ပင္ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။
ရဲယိုသီးက ဒီတိုင္းစားရင္ေတာင္ အစြမ္းထက္တဲ့ အသီးတစ္မ်ိဳးျဖစ္တဲ့ အျပင္ ေရာဂါေပါင္း (၁၀၁) မ်ိဳးကိုေပ်ာက္ကင္းေစႏိုင္တဲ့ အစြမ္းသတၱိရွိပါတယ္။
ရဲယိုသီးကို စားသုံးမယ္ဆိုရင္ ဗိုက္ထဲမွာ အစာမရွိတဲ့
အခ်ိန္မ်ိဳးမွာ ပိုၿပီး စားေပးသင့္ပါတယ္။
ရဲယိုသီးရဲ႕ အနံက ထူျခားတာေၾကာင့္ ဒီတိုင္းစားရမွာ တစ္မ်ိဳးျဖစ္ေနရင္ ပ်ားရည္၊ ထန္းလ်က္တို႔နဲ႔ ေရာၿပီး စားသုံးလို႔ရပါတယ္။ ေရာဂါေဝဒနာခံစားေနရတဲ့ သူေတြဆိုရင္တစ္ေန႔ကို သုံးႀကိမ္ေလာက္စားေပးရင္ ပိုၿပီး သင့္ေတာ္ပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ ရဲယိုသီးက ေရာဂါျဖစ္မွ
စားရတဲ့ အသီးမ်ိဳးမဟုတ္ပါဘူး။
အာဟာရတစ္ခုလို ေန႔စဥ္မွီဝွဲမယ္ဆိုရင္ ေရာဂါဆိုးေတြကို ကင္းေဝးေစၿပီး က်န္းမာအသက္ရွည္စြာနဲ႔ ေနထိုင္ႏိုင္မွာပါ။
ရဲယိုသီးကိုစားမယ္ဆို သိထားသင့္တဲ့
ေနာက္တစ္ခ်က္ကေတာ့ ဓာတုဓာတ္ေတြပါတဲ့
အစားအစာေတြနဲ႔ အခ်ိန္နီးကပ္စြာ မစားသုံးသင့္ပါဘူး။
ဥပါဒ္မျဖစ္ေပမယ့္ အသီးရဲ႕ အာနိသင္ကို ေလွ်ာ့နည္းေစႏိုင္တာေၾကာင့္ အခ်ိန္ခြာၿပီးစားသင့္ပါတယ္။ ရဲယိုသီးစားရင္း ေပ်ာက္ကင္းႏိုင္တဲ့ ေရာဂါေတြကေတာ့ အဆိုးဆုံးျဖစ္တဲ့ ကင္ဆာ၊ ဆီးခ်ိဳ၊ ေသြးခ်ိဳ၊ ေလးျဖတ္ျခင္း၊ ေလးဘက္နာေရာဂါမ်ား၊ ေဂါက္ေရာဂါမ်ား၊ စိတ္ဓာတ္က်ျခင္း၊ မွတ္ဉာဏ္စြမ္းရည္မေကာင္းျခင္း၊ အဝလြန္ျခင္း၊ ရင္က်ပ္ျခင္း၊ သူငယ္ျပန္ျခင္း၊အယ္ဇိုင္းမား စတဲ့ ေရာဂါ (၁၀၁)မ်ိဳးကို ေပ်ာက္ကင္းေစႏိုင္တဲ့ အျပင္ ကိုယ္ခံအားစနစ္ကိုေကာင္းမြန္ေစၿပီးေရာဂါဆိုးေတြ
မဝင္ေရာက္ႏိုင္ေအာင္ တားဆီးေပးႏိုင္တဲ့
ေဆးစြမ္းထက္ အသီးတစ္မ်ိဳးျဖစ္တာေၾကာင့္
စားၾကည့္ဖို႔ တိုက္တြန္းအႀကံျပဳခ်င္ပါတယ္။
ေနာက္တစ္ခ်က္ကေတာ့ ကင္ဆာေရာဂါကို
ေပ်ာက္ကင္းေစႏိုင္တဲ့ ေနရာမွာ တစ္ကမာၻလုံးဆိုင္ရာ
top 10 ဝင္တဲ့အသီးျဖစ္တာေၾကာင့္ ကင္ဆာေဝဒနာရွင္ေတြအတြက္လည္း
အထူး သင့္ေလ်ာ္တဲ့ အသီးတစ္မ်ိဳးျဖစ္ေၾကာင္း ထပ္ေလာင္းေျပာၾကားလိုက္ရပါတယ္။
No comments:
Post a Comment