Saturday, March 28, 2020

ကိုယ်ခံအား တိုးစေသော အစားစာများ-

(1) Carrots, kale and apricots for beta carotene beta carotene အတွက် မုန်လာဥသည် အသင်.တော်ဆုံး အစားစာဖြစ်သည်၊ ခိုင်ခံ့သောကိုယ်ခံအားစနစ်အတွက် မရှိမဖြစ်လိုအပ်သော ဗီတာမင်အေအဖြစ်သို့ ပြောင်းလဲသွားသည်။beta carotene ၏ကောင်းမွန်သောအရင်းအမြစ်များမှာ အာလူး၊ 
မုန်လာဥနီ၊ သရက်သီး၊ ဟင်းနုနွယ်ရွက်၊ 

(2) Oranges, strawberries and broccoli for Vitamin C. ဗီတာမင်စီသည်သွေး၏levelsကို တိုးပွားစေပြီး 
Lymphocytes (သွေးဖြူဥများ) ကိုခွဲခြားရန်ကူညီပေးသည်။ အချို့သောသုတေသနများအဆိုအရ ဗီတာမင်စီ 
(အနည်းဆုံးမီလီဂရမ် ၂၀၀) မြင့်မားခြင်းသည်အအေးမိခြင်း
ကာလကို လျော့နည်းစေနိုင်သည်ဟုအကြံပြုထားသည်။ 
ခရမ်းချဉ်သီး၊ ဘရပ်ဆဲလ်ပင်များ၊ အနီရောင်နှင့်အစိမ်းရောင် ငရုတ်ကောင်းများ၊ ပန်းဂေါ်ဖီစိမ်း၊ ချက်ပြုတ်ထားသော
ဂေါ်ဖီထုပ်နှင့် ပန်းဂေါ်ဖီ စသည့်အစားအစာများမှ ဗီတာမင်စီမီလီဂရမ် ၂၀၀ မီလီဂရမ်ကိုရရှိ နိုင်သည်။

 (3)Eggs, cheese, tofu and mushrooms for Vitamin D ဗီတာမင် D သည် ပရိုတင်းထုတ်လုပ်မှုကို ထိန်းညှိပေးပြီး“ ဘက်တီးရီးယားနှင့် ဗိုင်းရပ်စ်များအပါအ၀င်ကူးစက်ရောဂါများကို သေစေနိုင်သည်” ဟုဒေါက်တာ Michael Holick ကရှင်းပြသည်။ ဗီတာမင် D ကို ဆော်လမွန်ငါးများနှင့် ငါးကြော်ငါးများ
အပါအ ၀ င် အဆီငါးများ၊ ကြက်ဥ၊ သန်မာသောနို့နှင့်အပင်နို့ထွက်ပစ္စည်းများ၊ ဒိန်ခဲ,
ခိုင်ခံ့သောဖျော်ရည်, tofu နှင့်မှိုမှ ရနိုင်သည်။

(4)Beans, nuts, cereal and seafood for zinc 
ဇင့်သည် ကိုယ်ခံအားစနစ်အတွင်းရှိ ဆဲလ်များကို 
ကြီးထွားစေရန်နှင့် ခွဲခြားပေးပြီး ဇင့်ဆေးများသည် အအေးမိရောဂါလက္ခဏာများ၏ 
ကြာချိန်ကို တိုစေနိုင်သည်။၊ ကဏန်း၊ ကျောက်ပုစွန်၊ 
အမဲသား၊ အမဲသား၊ ၀ က်သားခုတ်၊ အမဲသားနှင့်မှိ စသည်တို့ပါဝင်သည်။ 

(5)Milk, eggs, nuts and more for protein.
 ပရိုတင်းသည် တိရစ္ဆာန်နှင့် အပင်အခြေပြု
အရင်းအမြစ်များမှ ရရှိပြီးငါး၊ ကြက်၊ အမဲသား၊ နို့၊ ဒိန်ချဉ်၊ ကြက်ဥနှင့်အိမ်တွင်းဒိန်ခဲအပြင်အခွံမာ၊ အစေ့၊ 
ပဲနှင့်ပဲဟင်းတို့ပါ ၀ င်သည်။ 

(6)Bananas, beans and more for prebiotics .
Probiotics နှင့် Prebiotics သည် ကျွန်ုပ်တို့၏ ကိုယ်ခံအားစနစ်ကိုထောက်ပံ့ပေးသည်။ probiotics သည် 
ဒိန်ချဉ်နှင့် ဒိန်ချဉ်စသည့် အချဉ်ပေါက်သော အစားအစာများ၊ ဒိန်ခဲများအပြင် ကီချီ၊ အစေ့, ငှက်ပျောသီး, 
ကြက်သွန်နီ, ကြက်သွန်ဖြူ, leeks, ကညွတ်,
 artichokes နှင့်ပဲ ပါဝင်သည်။ 

(7) Water, fruit, soup and more for hydration.
သစ်သီးများ၊ ဟင်းသီးဟင်းရွက်များနှင့် ဟင်းချိုများကဲ့သို့ အရည်များနှင့် ရေပေါများသော အစားအစာများအား အမျိုးသမီးများသည် နေ့စဉ် ၂.၇ လီတာ (သို့) ၉၁ အောင်စအရည်များကို စားသုံးသင့်သည်။

Foods For Lungs

( vitamins C, E )
1. Apples 
2. Walnuts

3. Berries 
4. Broccoli 

5. Cayenne Pepper 
6. Ginger 

8. Garlic 
9. Water

10. Turmeric