Friday, June 2, 2017
ႏွလံုးေသြးေၾကာပိတ္ ေပ်ာက္ကင္းေစမယ့္ အစားအစာ
ကမာၻအႏွံ႔မွာ ႏွလံုးေရာဂါက လူေသဆံုးမႈ အမ်ားဆံုး ေရာဂါေတြထဲမွာ တစ္ခု
အပါအ၀င္ျဖစ္ပါတယ္။ ႏွလံုးေသြးေၾကာ ပိတ္ၿပီး ေသြးလည္ပတ္မႈ မေကာင္းတာေၾကာင့္
ေလျဖတ္ တာနဲ႔ ႏွလံုး ရုတ္တရပ္ၿပီး ေသဆံုးမႈေတြ ျဖစ္တတ္ ပါတယ္။
ဒါေၾကာင့္ ႏွလံုး ေသြးေၾကာ ပိတ္တာကို သက္သာ ေပ်ာက္ကင္းေစမယ့္ အစားအစာ မ်ားကို ေ၀မွ်ခ်င္ပါတယ္။
Green Tea
Green Tea မွာ Actechins ဓာတ္ေတြ ၾကြယ္၀ စြာပါ၀င္တာေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္ကို သက္ေတာင့္ သက္သာ ျဖစ္ေစၿပီး အားအင္ျပည့္ ၀ေစပါတယ္။ အဲ့ဒီအျပင္ Antioxidants ေတြ ၾကြယ္၀စြာ ပါ၀င္တာေၾကာင့္ ဇီ၀ကမၼျဖစ္စဥ္ေတြကို ေထာက္ပံ့ေပး တဲ့အျပင္ ကိုလက္စထေရာ ဓာတ္ကိုလည္း ေလ်ာ့ခ်ေပးပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ Green Tea ကို တစ္ေန႔ ၁ ခြက္ကေန ၂ ခြက္ၾကား ေသာက္သင့္ပါတယ္။
ပင္လယ္ ေရညွိ
ပင္လယ္ေရညွိ (Seaweed) မွာ Antioxidants, ဗီတာမင္၊ သတၱဳဓာတ္၊ Carotenoids နဲ႔ ပရုိတင္း တို႔ ၾကြယ္၀စြာပါ၀င္ပါတယ္။ အဲ့ဒီဓာတ္ေတြက ေသြးလည္ပတ္မႈ အားကို ေကာင္းေစၿပီး၊ ေသြးဖိအားကို ထိန္းညွိေပးကာ ေသြးအတြင္း ကိုလက္စထေရာ ကိုလည္း ၁၅ ရာခိုင္ႏႈန္းေလာက္ ေလ်ာ့ခ်ေပးပါတယ္။
သံလြင္ဆီ
သံလြင္ဆီကို ဂရိမ်ားႏွင့္ အီတာလီယ်ံ သားမ်ားက ရာစုႏွစ္နဲ႔ခ်ီၿပီး အသံုးျပဳခဲ့ၾကတာၾကာပါၿပီ။ သူ႔မွာ က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီညြတ္တဲ့ အဆီဓာတ္ေတြ ပါ၀င္ၿပီး ကိုလက္စထေရာ ဓာတ္ကို ေလ်ာ့ခ်ေပးကာ ႏွလံုးေရာဂါျဖစ္ပြားမႈ အႏၱရာယ္ကိုလည္း ၄၁ ရာခိုင္ႏႈန္းေလ်ာ့ ခ်ေပးပါတယ္။
ပန္းေဂၚဖီစိမ္း
ပန္းေဂၚဖီစိမ္းမွာ ဗီတာမင္ K ၾကြယ္၀စြာပါ၀င္ၿပီး ႏွလံုးေသြး လႊတ္ေၾကာ ပိတ္တာကို ကာကြယ္ေပးၿပီး၊ ကိုလက္စထေရာ ဓာတ္ကို ေလ်ာ့က်ေစၿပီး ေသြးဖိအားကို ထိန္းညွိေပးပါတယ္။
ကညႊန္႔
ကညႊန္႔က ေသြးအတြင္း ကိုလက္စထေရာ အဆင့္ကို ေလ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္တဲ့ အဓိက အစား အစာျဖစ္ပါတယ္။ သူ႔မွာ ေသြးအတြင္း ပိတ္ဆို႔မႈ မ်ားကိုလည္း ေလ်ာ့က် ဖယ္ရွားေပးႏိုင္ပါတယ္။
ဒါေၾကာင့္ ႏွလံုး ေသြးေၾကာ ပိတ္တာကို သက္သာ ေပ်ာက္ကင္းေစမယ့္ အစားအစာ မ်ားကို ေ၀မွ်ခ်င္ပါတယ္။
Green Tea
Green Tea မွာ Actechins ဓာတ္ေတြ ၾကြယ္၀ စြာပါ၀င္တာေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္ကို သက္ေတာင့္ သက္သာ ျဖစ္ေစၿပီး အားအင္ျပည့္ ၀ေစပါတယ္။ အဲ့ဒီအျပင္ Antioxidants ေတြ ၾကြယ္၀စြာ ပါ၀င္တာေၾကာင့္ ဇီ၀ကမၼျဖစ္စဥ္ေတြကို ေထာက္ပံ့ေပး တဲ့အျပင္ ကိုလက္စထေရာ ဓာတ္ကိုလည္း ေလ်ာ့ခ်ေပးပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ Green Tea ကို တစ္ေန႔ ၁ ခြက္ကေန ၂ ခြက္ၾကား ေသာက္သင့္ပါတယ္။
ပင္လယ္ ေရညွိ
ပင္လယ္ေရညွိ (Seaweed) မွာ Antioxidants, ဗီတာမင္၊ သတၱဳဓာတ္၊ Carotenoids နဲ႔ ပရုိတင္း တို႔ ၾကြယ္၀စြာပါ၀င္ပါတယ္။ အဲ့ဒီဓာတ္ေတြက ေသြးလည္ပတ္မႈ အားကို ေကာင္းေစၿပီး၊ ေသြးဖိအားကို ထိန္းညွိေပးကာ ေသြးအတြင္း ကိုလက္စထေရာ ကိုလည္း ၁၅ ရာခိုင္ႏႈန္းေလာက္ ေလ်ာ့ခ်ေပးပါတယ္။
သံလြင္ဆီ
သံလြင္ဆီကို ဂရိမ်ားႏွင့္ အီတာလီယ်ံ သားမ်ားက ရာစုႏွစ္နဲ႔ခ်ီၿပီး အသံုးျပဳခဲ့ၾကတာၾကာပါၿပီ။ သူ႔မွာ က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီညြတ္တဲ့ အဆီဓာတ္ေတြ ပါ၀င္ၿပီး ကိုလက္စထေရာ ဓာတ္ကို ေလ်ာ့ခ်ေပးကာ ႏွလံုးေရာဂါျဖစ္ပြားမႈ အႏၱရာယ္ကိုလည္း ၄၁ ရာခိုင္ႏႈန္းေလ်ာ့ ခ်ေပးပါတယ္။
ပန္းေဂၚဖီစိမ္း
ပန္းေဂၚဖီစိမ္းမွာ ဗီတာမင္ K ၾကြယ္၀စြာပါ၀င္ၿပီး ႏွလံုးေသြး လႊတ္ေၾကာ ပိတ္တာကို ကာကြယ္ေပးၿပီး၊ ကိုလက္စထေရာ ဓာတ္ကို ေလ်ာ့က်ေစၿပီး ေသြးဖိအားကို ထိန္းညွိေပးပါတယ္။
ကညႊန္႔
ကညႊန္႔က ေသြးအတြင္း ကိုလက္စထေရာ အဆင့္ကို ေလ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္တဲ့ အဓိက အစား အစာျဖစ္ပါတယ္။ သူ႔မွာ ေသြးအတြင္း ပိတ္ဆို႔မႈ မ်ားကိုလည္း ေလ်ာ့က် ဖယ္ရွားေပးႏိုင္ပါတယ္။
Subscribe to:
Posts (Atom)