-ဆီးခ်ိဳသမားေတြအတြက္ကေတာ့ ကၽြဲေကာသီးဟာ ေသြးတြင္း အခ်ိဳဓါတ္ကုိ ကူညီေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္တဲ့ အသီးပါ။
-အစားစားခ်င္စိတ္ကုိ ေလ်ာ့နည္းေစတဲ့ အင္ဆူလင္ထုတ္လႊတ္မွဳကုိလည္း ေလွ်ာ့ခ်ေပးပါတယ္။ -အစားစားခ်င္စိတ္ ျဖစ္ေပၚလာတဲ့ အခါမွာလည္း ကစီဓါတ္ စားခ်င္စိတ္ကုိ ေလ်ာ့နည္းေစလုိ႕ ေသြးတြင္း အခ်ိဳဓါတ္ျဖစ္ေပၚမွဳကုိ ေလ်ာ့ပါးေစပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ပဲ ဝတဲ့သူေတြအတြက္လည္း ကၽြဲေကာသီးက ဝိတ္က်ဖုိ႕ အေထာက္အကူျပဳေစပါတယ္။ -ေသြးတြင္းအခ်ိဳဓါတ္ကုိ ေလွ်ာ့ခ်ေပးတဲ့အျပင္ ေသြးတြင္း ကုိလက္စထေရာ (Cholesterol) ကုိ ေလွ်ာ့ခ်ေပးလုိ႕ ေသြးတုိးနဲ႕ ႏွလုံးနဲ႕ ပတ္သက္တဲ့ေရာဂါေတြျဖစ္ပြားႏုိင္မွဳကုိ နိမ့္က်ေစပါတယ္။ -ကၽြဲေကာသီးမွာပါဝင္တဲ့ Vitamin C နဲ႕ Potassium က ကုိယ္ခႏၶာတြင္းရွိမေကာင္းတဲ့ ဓါတ္ေတြကုိ ဆီးအျဖစ္ စြန္႕ထုတ္ရာမွာလည္း အကူအညီေပးပါတယ္။ -ဆီးခ်ိဳသမားေတြျဖစ္ေလ့ရွိတဲ့ နာဗ္ေၾကာနဲ႕ ဆုိင္တဲ့ျပႆနာေတြကုိလည္း ကၽြဲေကာသီးက ကူညီေပးႏုိင္ပါတယ္။ ကၽြဲေကာသီးမွာပါတဲ့ potassium က ၾကြက္သားေတြကုိ တင္းတင္းရင္းရင္းျဖစ္ေစလုိ႕ ဆီးခ်ိဳေၾကာင့္ျဖစ္တဲ့ ခႏၶာကုိယ္တြဲက်တာေတြကို ေလ်ာ့နည္းေစပါတယ္။ -ကၽြဲေကာသီးမွာပါဝင္တဲ့ Flavonoids ဓါတ္ကလည္း ပန္ကရိယာ၊ ရင္သား၊ အူစတဲ့ေနရာေတြမွာ ကင္ဆာဆဲလ္နဲ႕ အက်ိတ္ေတြ မျဖစ္ေစဖုိ႕ ကူညီေပးပါတယ္။
-ဆီးခ်ိဳရွိတဲ့သူေတြဟာ ခ်ဴခ်ာၾကပါတယ္။ဘာလုိ႕လဲဆုိေတာ့ သူ႕တုိ႕ရဲ႕ခႏၶာကုိယ္ဟာ လုိအပ္တဲ့ အာဟာရဓါတ္ေတြကုိ ေသေသခ်ာခ်ာမစုပ္ယူႏုိင္တဲ့အတြက္ပါ။ ဒီျပႆနာအတြက္လည္း ကၽြဲေကာသီးက ကုိယ္ခံအားကုိ ျဖည့္တင္းေပးျခင္းျဖင့္ ေျဖရွင္းေပးပါတယ္။ - ၄င္းတြင္ vit C မ်ားစြာ ပါဝင္ေသာ ေၾကာင့္ -ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ကာလဆီးလမ္း ေၾကာင္းေရာင္ရမ္းမႈကို ကာကြယ္ ေပးသည္။
-အနာက်က္ျခင္းကို အားေပးသည္။
-သြားႏွင့္သြားဖံုးမ်ား၏က်န္းမာေရး ကိုေကာင္းေစသည္။ -ပါဝင္ေသာvitc C မွ သံဓာတ္စုပ္ ယူမႈကို ေကာင္းေစသျဖင့္ ေသြး အားနည္းမႈကို ကာကြယ္ေပးသည္။
-ပဋိပစၥည္း Antibody ႏွင့္ ကိုယ္ခံ အားစနစ္ immunesystem ကို လံႈ႕ ေဆာ္သျဖင့္ အေအးမိျခင္းႏွင့္တုပ္ ေကြးကို ကာကြယ္ေပးသည္။ -Potassiuum ႄကြယ္ဝစြာပါဝင္ ေသာေၾကာင့္ ေသြးေပါင္ကိုက်ေစသည္။ အ႐ိုးပြမႈကို ကာကြယ္ေပးသည္။ ႄကြက္တက္ျခင္းကိုလည္း ကာကြယ္ ေပးသည္။
-Fibre မ်ားစြာပါဝင္မႈေၾကာင့္ ဝမ္းကို မွန္ေစၿပီး လိပ္ေခါင္းေရာ ဂါကို ကာကြယ္ေပးသည္။
-Colon cancer အူမႀကီးကင္ဆာ ကို ကာကြယ္ေပးသည္။
-weight ကို က်ေစသည္။ Ref: allaboutdiabetes (by win win kyi fb)
No comments:
Post a Comment