Saturday, July 14, 2018
ရင္သားကင္ဆာကိုကာကြယ္ဖို႔ အစားအစာ (၈) မ်ိဳး
ရင္သားကင္ဆာဆိုတာ အမ်ိဳးသမီးေတြအတြက္ အရမ္းကိုေၾကာက္ စရာေကာင္းလြန္းတဲ့ ေရာဂါတစ္ခုပါ။ ဒီလိုေၾကာက္ စရာေကာင္းတဲ့ေရာဂါကို အစားအေသာက္နဲ႔လည္း တစ္ဖက္ တစ္လိမ္းကေန ကာကြယ္လို႔ရတယ္ ဆိုေတာ့ အစားအေသာက္ေတြကို ေသခ်ာေလးစားသံုးေပးဖို ႔လိုပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ရင္သားကင္ဆာကို ကာကြယ္ဖို႔ ပ်ိဳေမတို႔အေနနဲ႔ စားသံုးသင့္တဲ့အစားအစာေတြကို မွ်ေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။ (၁) ပဲပင္ေပါက္ ပဲပင္ေပါက္မွာ ရင္သားကင္ဆာကို တိုက္ဖ်က္ႏိုင္တဲ့အစြမ္း သတၱိေတြ မ်ားစြာပါ၀င္ပါတယ္။ ပဲပင္ေပါက္ကို ေၾကာ္စားရံုတင္မကပဲ ဟင္းခ်ိဳခ်က္ေသာက္လို႔လည္း ရပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ပဲပင္ေပါက္ကို အစိမ္းစားေပးမယ္ ဆိုရင္ေတာ့ ရင္သားကင္ဆာမျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ႏိုင္ရံုတင္မကပဲ အသားအေရကိုလည္း လွပလာေစပါတယ္။
(၂) ပန္းသီး ပန္းသီးမွာလည္း ကင္ဆာမျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္တဲ့ အက်ိဳးေက်းဇူးေတြရွိလို႔ မ်ားမ်ား စားသံုးေပးပါ။
(၃) အဆီဓာတ္ပါတဲ့ငါး- အဆီဓာတ္ပါတဲ့ငါး (Fatty Fish) ေတြမွာက Omega 3 Fatty DHA နဲ႔ EPA ေတြပါ၀င္ပါတယ္။ ရင္သားကင္ဆာေရာဂါကိုကာကြယ္ဖို႔ စားသံုးေပးသင့္ တဲ့အစားအစာတစ္မ်ိဳးပါ။
(၄) တလည္းသီး- ရင္သားကင္ဆာကိုကာကြယ္ဖို႔ တလည္းသီး ကိုလည္း မ်ားမ်ားစားေပးဖို႔ မေမ့ပါနဲ႔။
(၅ Blueberryထူးဆန္းဆန္း ပါပဲ Blueberry သီးကလည္း ရင္သားကင္ဆာ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္တဲ့အသီးပါ။
(၆) သစ္ၾကားသီး- သစ္ၾကားသီးကို မ်ားမ်ား စားမယ္ဆိုရင္ေတာ့ ရင္သား ကင္ဆာျဖစ္ပြါးမႈႏႈန္းကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။
(၇) င႐ုပ္ပြသီး- ငရုပ္ပြသီးကလည္း ရင္သားကင္ဆာမျဖစ္ေအာင္ တစ္ဖက္တစ္လမ္းကေန ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ စားေပးဖို႔ မေမ့ပါနဲ႔။
(၈) ပဲပုပ္ - ပဲပုပ္ကလည္း ရင္သားကင္ဆာမျဖစ္ပြားေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္တဲ့ အစားအစာ တစ္မ်ိဳးပါ။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment