နွလံုးေရာဂါ မျဖစ္ေစရန္ ကာကြယ္နည္းမ်ား
အက္စပရင္နွင့္ အက္တီေအာက္ဆီးဒင့္
ဗီတာမင္အီးတြဲဖက္မွီဝဲပါ။
အင္တီ ေအာက္ဆီးဒင့္၈ဝဝအိုင္ယူနဲ႔ ေသြးက်ဲေစတဲ့ေဆး အက္စ္ပရင္ကို ေပါင္းၿပီး ေသာက္တာေၾကာင့္ ေသြးလႊတ္
ေၾကာေတြမွာ ေသြးခဲဖတ္ပိတ္ဆို႔ႏိုင္ေျခကို၈ဝရာခိုင္ႏႈန္းေက်ာ္
ေလ်ာ့က်ေစ တယ္လို႔ ပင္ဆယ္လ္ေဗးနီးယားတကၠသိုလ္ရဲ႕
ေလ့လာသူေတြက ဆိုပါတယ္။
စိတ္ညစ္စရာမ်ားကို ေမာင္းထုတ္ပါ။
စိတ္က်ေရာဂါခံစားေနရတဲ့အမ်ဳိးသားေတြဟာစိတ္ဓာတ္မက်တဲ့
အမ်ဳိး သားေတြထက္ ႏွလံုးေရာဂါခံစားရႏိုင္ေျခ ႏွစ္ဆ
ပိုမ်ားေၾကာင္း သိရပါတယ္။ ဒါ ေၾကာင့္ ေပ်ာ္ေပ်ာ္ရႊင္ရႊင္ေနပါ။
အမ်ဳိး သားနဲ႔ အမ်ဳိးသမီး ၁၅ဝဦးကို ေလ့လာမႈ တစ္ရပ္အရ
ေလ့က်င့္ခန္းလုပ္တာက စိတ္က်ေရာဂါကုသေဆးမွီဝဲသလိုပဲ
စိတ္ က်ေရာဂါကို သက္သာေစတာကို ေတြ႕ရွိ ရတယ္လို႔
ဒတ္ခ္ေလ့လာသူေတြက ဆိုပါ တယ္။
အမည္းေရာင္ေခ်ာကလက္စားပါ။
ေခ်ာကလက္ထဲက ကိုကိုးမွာပါတဲ့ ဖေလဗိုးႏြိဳက္ေတြဟာ
ေသြးေၾကာေတြကို က်ဥ္းေစၿပီး ေသြးခဲမႈမျဖစ္ေအာင္
ကာ ကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ေခ်ာကလက္မွာပါ တဲ့အဆီ
သံုးပံုတစ္ပံုေလာက္ကOleic acid ျဖစ္ၿပီးမျပည့္ဝဆီျဖစ္တာေၾကာင့္
က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီၫြတ္ပါတယ္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး စားျမိန္ရည္ကိုနွစ္ဆတိုးစားပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွာပါတဲ့ လိုင္ကိုပင္း ဓာတ္ဟာ ေသြးျပန္ေၾကာ
နံရံေတြမွာ ကို လက္စထေရာစုပံုမႈမျဖစ္ေအာင္
ကာ ကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ေခါက္ဆြဲ၊ပီဇာတို႔စားတဲ့အခါ
ခရမ္းခ်ဥ္သီးစားၿမိန္ရည္ကို ႏွစ္ဆတိုးၿပီး စားေပးသင့္ပါတယ္။
ဂရိတ္ဖရုသီးစားပါ။
တစ္ေန႔ ဂရိတ္ဖ႐ုသီးတစ္လံုးစား ေပးရင္
ေသြးေၾကာက်ဥ္းတာကို ၄၆ ရာ ခိုင္ႏႈန္း ေလ်ာ့က်ေစၿပီး
ေသြးတြင္းမေကာင္း တဲ့ ကိုလက္စထေရာအဆင့္ကို
၁ဝ ရာ ခိုင္ႏႈန္းေက်ာ္နဲ႔ ေသြးဖိအားကို ငါးမွတ္ နဲ႔အထက္
ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။ အခြံမာသီးစားပါ ကလုိ ကစ္ ထေရာ
အဆငျ့္မင္.ျမင္.ေနတဲ့ ဩစေၾတးလ်အမ်ဳိးသား ၁၇ဦးဟာ
မကယ္ေဒးမီးယားအခြံမာသီးစားတာ ေၾကာင္.ကယ္လိုရီ
၁၅ ရာခိုင္ႏႈန္း၊ ကလုိက္ စထေရာ ၃-၅ ရာခိုင္ႏႈန္းေလ်ာ့က်မႈ
ရွိတာကို ေတြ႕ရပါတယ္။ေကာင္းတဲ့ ကိုလက္စထေရာအဆင့္ကေတာ့
ရွစ္ရာခိုင္ ႏႈန္းနီးပါး ျမင့္တက္မႈရွိတာကိုေတြ႕ရပါတယ္။
မကယ္ေဒးမီးယားအခြံမာသီးဟာ မျပည့္ဝဆီ
အေကာင္းဆံုးပါဝင္တဲ့ သ ဘာဝ အစာပါ။
ေဖာလစ္အက္စစ္ မွီဝဲပါ ၿဗိတိန္ေဆးဂ်ာနယ္ရဲ႕
ေလ့လာမႈ တစ္ရပ္အရ ေဖာလစ္အက္စစ္ အလံုအ ေလာက္
မွီဝဲတဲ့သူေတြဟာ ေဖာလစ္ အက္စစ္ ေလ်ာ့နည္းသူေတြထက္
ႏွလံုး ေရာဂါျဖစ္ႏိုင္ေျခ ၁၆ရာခိုင္ႏႈန္း ေလ်ာ့ က်မႈ
ရွိတာကို ေလ့လာေတြ႕ရွိရပါတယ္။ ေဖာလစ္အက္စစ္ကို
ပန္းေဂၚဖီစိမ္း၊ ေကြ ကာ၊ ကၫြတ္ေတြမွ ရယူႏိုင္ပါတယ္။
ေန႔စဥ္ ဗီတာမင္ဘီ မွီဝဲပါ ကလစ္ဗလန္းေဆးခန္းရဲ႕
ေလ့လာ မႈအရ ဗီတာမင္ဘီပါဝင္မႈေလ်ာ့နည္းတဲ့ အစာကို
စားတဲ့ အမ်ဳိးသားေတြဟာ ဗီတာ မင္ဘီအလံုအေလာက္ရွိတဲ့ အမ်ဳိးသား ေတြထက္ ႏွလံုးေရာဂါျဖစ္ႏိုင္ေျခ ႏွစ္ဆ
ပိုမ်ားေၾကာင္း သိရပါတယ္။
လတ္ဆတ္ေသာ ဘယ္ရီးသီးစားပါ။
စေတာ္ဘယ္ရီသီး၊ ဘလူးဘယ္ရီ သီး စတဲ့ ဘယ္ရီသီးေတြမွာ
အက္စ္ပရင္ ထဲမွာ ပါတဲ့ ပမာဏအတိုင္း ဆလီးဆလစ္အက္စစ္ေတြ
မ်ားစြာပါဝင္တာ ေၾကာင့္ ႏွလံုးေရာဂါမျဖစ္ေအာင္ကာကြယ္ေပးႏိုင္
စြမ္းရွိပါတယ္။ Credit: Good health
အက္စပရင္နွင့္ အက္တီေအာက္ဆီးဒင့္
ဗီတာမင္အီးတြဲဖက္မွီဝဲပါ။
အင္တီ ေအာက္ဆီးဒင့္၈ဝဝအိုင္ယူနဲ႔ ေသြးက်ဲေစတဲ့ေဆး အက္စ္ပရင္ကို ေပါင္းၿပီး ေသာက္တာေၾကာင့္ ေသြးလႊတ္
ေၾကာေတြမွာ ေသြးခဲဖတ္ပိတ္ဆို႔ႏိုင္ေျခကို၈ဝရာခိုင္ႏႈန္းေက်ာ္
ေလ်ာ့က်ေစ တယ္လို႔ ပင္ဆယ္လ္ေဗးနီးယားတကၠသိုလ္ရဲ႕
ေလ့လာသူေတြက ဆိုပါတယ္။
စိတ္ညစ္စရာမ်ားကို ေမာင္းထုတ္ပါ။
စိတ္က်ေရာဂါခံစားေနရတဲ့အမ်ဳိးသားေတြဟာစိတ္ဓာတ္မက်တဲ့
အမ်ဳိး သားေတြထက္ ႏွလံုးေရာဂါခံစားရႏိုင္ေျခ ႏွစ္ဆ
ပိုမ်ားေၾကာင္း သိရပါတယ္။ ဒါ ေၾကာင့္ ေပ်ာ္ေပ်ာ္ရႊင္ရႊင္ေနပါ။
အမ်ဳိး သားနဲ႔ အမ်ဳိးသမီး ၁၅ဝဦးကို ေလ့လာမႈ တစ္ရပ္အရ
ေလ့က်င့္ခန္းလုပ္တာက စိတ္က်ေရာဂါကုသေဆးမွီဝဲသလိုပဲ
စိတ္ က်ေရာဂါကို သက္သာေစတာကို ေတြ႕ရွိ ရတယ္လို႔
ဒတ္ခ္ေလ့လာသူေတြက ဆိုပါ တယ္။
အမည္းေရာင္ေခ်ာကလက္စားပါ။
ေခ်ာကလက္ထဲက ကိုကိုးမွာပါတဲ့ ဖေလဗိုးႏြိဳက္ေတြဟာ
ေသြးေၾကာေတြကို က်ဥ္းေစၿပီး ေသြးခဲမႈမျဖစ္ေအာင္
ကာ ကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ေခ်ာကလက္မွာပါ တဲ့အဆီ
သံုးပံုတစ္ပံုေလာက္ကOleic acid ျဖစ္ၿပီးမျပည့္ဝဆီျဖစ္တာေၾကာင့္
က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီၫြတ္ပါတယ္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး စားျမိန္ရည္ကိုနွစ္ဆတိုးစားပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွာပါတဲ့ လိုင္ကိုပင္း ဓာတ္ဟာ ေသြးျပန္ေၾကာ
နံရံေတြမွာ ကို လက္စထေရာစုပံုမႈမျဖစ္ေအာင္
ကာ ကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ေခါက္ဆြဲ၊ပီဇာတို႔စားတဲ့အခါ
ခရမ္းခ်ဥ္သီးစားၿမိန္ရည္ကို ႏွစ္ဆတိုးၿပီး စားေပးသင့္ပါတယ္။
ဂရိတ္ဖရုသီးစားပါ။
တစ္ေန႔ ဂရိတ္ဖ႐ုသီးတစ္လံုးစား ေပးရင္
ေသြးေၾကာက်ဥ္းတာကို ၄၆ ရာ ခိုင္ႏႈန္း ေလ်ာ့က်ေစၿပီး
ေသြးတြင္းမေကာင္း တဲ့ ကိုလက္စထေရာအဆင့္ကို
၁ဝ ရာ ခိုင္ႏႈန္းေက်ာ္နဲ႔ ေသြးဖိအားကို ငါးမွတ္ နဲ႔အထက္
ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။ အခြံမာသီးစားပါ ကလုိ ကစ္ ထေရာ
အဆငျ့္မင္.ျမင္.ေနတဲ့ ဩစေၾတးလ်အမ်ဳိးသား ၁၇ဦးဟာ
မကယ္ေဒးမီးယားအခြံမာသီးစားတာ ေၾကာင္.ကယ္လိုရီ
၁၅ ရာခိုင္ႏႈန္း၊ ကလုိက္ စထေရာ ၃-၅ ရာခိုင္ႏႈန္းေလ်ာ့က်မႈ
ရွိတာကို ေတြ႕ရပါတယ္။ေကာင္းတဲ့ ကိုလက္စထေရာအဆင့္ကေတာ့
ရွစ္ရာခိုင္ ႏႈန္းနီးပါး ျမင့္တက္မႈရွိတာကိုေတြ႕ရပါတယ္။
မကယ္ေဒးမီးယားအခြံမာသီးဟာ မျပည့္ဝဆီ
အေကာင္းဆံုးပါဝင္တဲ့ သ ဘာဝ အစာပါ။
ေဖာလစ္အက္စစ္ မွီဝဲပါ ၿဗိတိန္ေဆးဂ်ာနယ္ရဲ႕
ေလ့လာမႈ တစ္ရပ္အရ ေဖာလစ္အက္စစ္ အလံုအ ေလာက္
မွီဝဲတဲ့သူေတြဟာ ေဖာလစ္ အက္စစ္ ေလ်ာ့နည္းသူေတြထက္
ႏွလံုး ေရာဂါျဖစ္ႏိုင္ေျခ ၁၆ရာခိုင္ႏႈန္း ေလ်ာ့ က်မႈ
ရွိတာကို ေလ့လာေတြ႕ရွိရပါတယ္။ ေဖာလစ္အက္စစ္ကို
ပန္းေဂၚဖီစိမ္း၊ ေကြ ကာ၊ ကၫြတ္ေတြမွ ရယူႏိုင္ပါတယ္။
ေန႔စဥ္ ဗီတာမင္ဘီ မွီဝဲပါ ကလစ္ဗလန္းေဆးခန္းရဲ႕
ေလ့လာ မႈအရ ဗီတာမင္ဘီပါဝင္မႈေလ်ာ့နည္းတဲ့ အစာကို
စားတဲ့ အမ်ဳိးသားေတြဟာ ဗီတာ မင္ဘီအလံုအေလာက္ရွိတဲ့ အမ်ဳိးသား ေတြထက္ ႏွလံုးေရာဂါျဖစ္ႏိုင္ေျခ ႏွစ္ဆ
ပိုမ်ားေၾကာင္း သိရပါတယ္။
လတ္ဆတ္ေသာ ဘယ္ရီးသီးစားပါ။
စေတာ္ဘယ္ရီသီး၊ ဘလူးဘယ္ရီ သီး စတဲ့ ဘယ္ရီသီးေတြမွာ
အက္စ္ပရင္ ထဲမွာ ပါတဲ့ ပမာဏအတိုင္း ဆလီးဆလစ္အက္စစ္ေတြ
မ်ားစြာပါဝင္တာ ေၾကာင့္ ႏွလံုးေရာဂါမျဖစ္ေအာင္ကာကြယ္ေပးႏိုင္
စြမ္းရွိပါတယ္။ Credit: Good health
No comments:
Post a Comment